μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ουκρανία – Σχισματικοί έβγαλαν στον δρόμο την Αγία Τράπεζα και το Σώμα και Αίμα του Χριστού.

 

Τον Οκτώβριο το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δέχτηκε στην δικαιοδοσία του χιλιάδες σχισματικούς ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς, τους οποίους τον Δεκέμβριο ανακατασκεύασε σε μια νέα εκκλησία και τον Ιανουάριο τους χορήγησε «αυτοκεφαλία». Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς τους ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς έχουν αποδείξει ότι είναι βίαιοι άνθρωποι και ότι εμπνέονται από μίσος για τους συναδέλφους τους τους Ουκρανούς και για την κανονική Εκκλησία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. 
  Ο ιερέας και οι πιστοί του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης στο χωριό Κουροζβάνι [Kurozvany] της βορειοδυτικής Ουκρανίας, υπέφεραν τις τελευταίες εβδομάδες επανειλημμένα από τις ενέργειες των εθνικιστών σχισματικών ακτιβιστών που δέχτηκε η Κωνσταντινούπολη. Αφού κατάσχεσαν την εκκλησία, οι πιστοί άρχισαν να προσεύχονται στο σπίτι του ιερέα τους, αν και οι ακτιβιστές πριν μια εβδομάδα προσπάθησαν να πάρουν και το σπίτι. 
Σήμερα το πρωί τελικά γύρω στις 8:00, οι ασεβείς αυτοί ακτιβιστές έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού που χρησιμοποιόταν ως εκκλησία και έβγαλαν όλη την περιουσία της κοινότητας στον δρόμο, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Τράπεζας και του τιμίου Σώματος και Αίματος του Ιησού Χριστού, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (UOJ). 
Οι δράστες που έσπασαν τις πόρτες της οικίας του ιερέα το ομολόγησαν οι ίδιοι στους ενορίτες τηλεφωνικώς. 
«Οι συγχωριανοί μας μας τηλεφώνησαν σήμερα το πρωί και μας είπαν να έρθουμε να πάρουμε την περιουσία μας από τον δρόμο», δήλωσε σε έναν ανταποκριτή της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων ένας ενορίτης που επιθυμούσε να παραμείνει ανώνυμος επειδή φοβήθηκε τυχόν αντίποινα 
«Γρήγορα μαζευτήκαμε και τρέξαμε εκεί: Η Αγία Τράπεζα, τα Τίμια Δώρα στεκόντουσαν εκεί στη μέση του δρόμου μαζί με το κηροπήγιο, και οι άνθρωποι που το έκαναν ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και περίμεναν κάποιον που υποτίθεται ότι ερχόταν να ερευνήσει την υπόθεση», ανέφερε ο ενορίτης.  
Ο εφημέριος της κανονικής εκκλησίας, o αρχιερεύς Βλαντιμίρ Κόβαλ [Vladimir Koval], και η οικογένειά του είχαν εγκαταλείψει το χωριό μόλις την προηγούμενη ημέρα. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο οποίο κατοικούσαν για περισσότερα από 20 χρόνια έτσι ώστε η κοινότητα να έχει κάπου να τελεί την Θεία Λειτουργία.  
«Όλα όσα συνέβησαν σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά δαιμονισμός και χλεύη των λατρευτικών αντικειμένων», δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Πετρόφ [Mikhail Petrov].  
Η κατάσταση στο χωριό είναι ανάστατη αυτήν την στιγμή. Η αστυνομία που ήρθε στην σκηνή είναι αδιάφορη. Οι σχισματικοί ακτιβιστές θέτουν τους «κανόνες του παιχνιδιού», γράφει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.  
Στις 21 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης και του τοπικού χωριού έφτασαν στην εκκλησία «για να κάνουν καταγραφή», που ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να καταλάβουν την εκκλησία, αν και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος σφράγισε την εκκλησία για να ηρεμήσει η κατάσταση.  
Οι ακτιβιστές επέστρεψαν την 1η Μαρτίου, έσπασαν την περίφραξη γύρω από την εκκλησία, έκοψαν τις κλειδαριές και εισήλθαν στην εκκλησία, την οποία και κατάσχεσαν, πάλι υπό το πρόσχημα της «καταγραφής». Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων δημοσίευσε ένα βίντεο από εκείνη την ημέρα:  
Επέστρεψαν και πάλι στα μέσα Μαρτίου, προσπαθώντας να πετάξουν τον π. Βλαντιμίρ με την οικογένειά του και τους ενορίτες έξω από το σπίτι του, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσουν. 
***
Μετάφραση Φαίη 
Πηγή Orthodox Christianity
 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: https://tasthyras.wordpress.com/2019/04/12/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%ad%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%cf%81/#more-1353