μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Άλαλα τα χείλη των ασεβών! 300 χιλιάδες πιστοί της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Άλαλα τα χείλη των ασεβών! 300 χιλιάδες πιστοί της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα (ΦΩΤΟ )

Το πρώτο δείγμα από τους εορτασμούς για το Βάπτισμα των Ρως στο Κίεβο ήταν συγκλονιστικό!
Όπως αναμενόταν η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Ονούφριο απέδειξε για πολλοστή φορά ποιος είναι ο πραγματικός ποιμένας και εμπνευστής του ουκρανικού λαού κόντρα στις ραδιουργίες εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων!
Στις 27 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στο Vladimirskaya Gorka, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος μαζί με εκπροσώπους άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και Επισκόπους και κληρικούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οδήγησαν την θρησκευτική πομπή. Φέτος, 300.000 Ορθόδοξοι πιστοί συμμετείχαν στην πομπή προσευχής, είπε ο Μητροπολίτης Αντώνιος, το Νο2 της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας
Η πομπή πλημμύρισε τους κύριους δρόμους του Κιέβου προς την Λάυρα όπου ξεκίνησε η ολονυχτία.
Στην οδό Grushevsky, προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στα τραγικά γεγονότα του Φεβρουαρίου 2014.
Η πομπή συνοδεύτηκε από μεγάλα ιερά: τα λείψανα του ιερού πρίγκιπα Βλαντιμίρ, Βαπτιστής των Ρως. Η ιερή πόδα του Απόστολου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, αλλά και τα λείψανα 18 Αγίων μεταξύ των οποίων και του Αγίου Λουκάς της Κριμαίας.
Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής πομπής και της όλης βραδιάς, τα θαυματουργά ιερά ήταν διαθέσιμα για προσκύνημα από τους πιστούς στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου του Πεσερσκ στη Λάυρα του Κιέβου κατά τη διάρκεια όλης της βραδιάς και όλη τη νύχτα, ενώ θα είναι και σήμερα κατά τη Θεία Λειτουργία.
Μετά την πομπή πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής των υποθέσεων της UOC, ο Μητροπολίτης Borispolsky και ο Brovarskaya, Αντώνιος συνόψισε τα αποτελέσματα της θρησκευτικής πομπής. Είπε ότι αυτό το έτος συμμετείχαν περίπου 300.000 Ορθόδοξοι πιστοί.
Οι εορτασμοί συνεχίζονται σήμερα.
Στον αντίποδα και στην μάχη των εντυπώσεων είχαμε την άφιξη Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Κίεβο. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βλαδιμήρου και της επετείου του Εκχριστιανισμού των Ρως, για πρώτη φορά από την νεοσύστατη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η υποδοχή του λειψάνου έγινε από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο. Το λείψανο έφερε στο Κίεβο ο Υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γρηγόριος.
 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: https://katanixi.gr/2019/07/28/%ce%ac%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bb%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b2%cf%8e%ce%bd-300-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b9/