μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε... (κλικ για να δείτε)

           Κυρία Υπουργέ.
   Χαίρετε εν Κυρίω, αν και, εσείς με τις αποφάσεις σας γεμίζετε θλίψη τις καρδιές μας. Κυρία Υπουργέ το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτους ισχύει ή όχι; Ο Νόμος 1566 ισχύει ή όχι; Αν έπαψε να ισχύει το Σύνταγμα, και ο Νόμος που διέπει και καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές της εκπαίδευσης συγχωρέστε με δεν το ήξερα. Αλλά αν ισχύει… δείτε τι λέει το:
«Άρθρο 1
Σκοπός - Γλώσσα


1. Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά. Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές: α) Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.»
   Αν έχετε τόλμη να βγείτε και να πείτε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν θέλετε να νιώθουν τα παιδιά μας Ορθόδοξα τέκνα, Ορθοδόξων οικογενειών. Τι θα πει «…οι επιπτώσεις των θρησκειών στα κοινωνικά συστήματα.» Τι είναι όλες αυτές οι αοριστολογίες. Δεν καταλάβατε ότι το πρόβλημα της σημερινής νεολαίας δεν είναι γνωσιολογικό αλλά καθαρά πνευματικό; Τόσο αντίθεο μένος; Ως εδώ και μη παρέκει. Μπορείτε να μας πάρετε το βιός μας, μπορείτε να μας συνθλίβετε κάθε μέρα με τα απαράδεκτα μέτρα της δήθεν οικονομικής κρίσης, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαμορφώσετε πολίτες Α-Θέους. ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Προσέξτε γιατί ο Θεός είναι μεγάλος. Δεν μπορείτε ειδικά εσείς και σαν εσάς να κατανοήσετε πόσο Μεγάλος είναι, και εύχομαι να σας φωτίσει να πάρετε πίσω τα μέτρα ως προς τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών, γιατί να ξέρετε η Ιστορία αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον Θεό.
   Πάντως στο ερώτημα του τίτλου της παρούσας ανάρτησης, σας λέγω με απόλυτη βεβαιότητα ότι όχι ο γιαλός δεν είναι στραβός, εμείς αρμενίζουμε στραβά. Δυστυχώς.

Πολύ θυμωμένος αλλά..
ευχόμενος να σας φωτίσει ο Κύριος,

Π. Φώτιος Βεζύνιας