μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μια άλλη προσέγγιση... του σεισμού της Ιαπωνίας.

Χαίρετε εν Κυρίω.
  Υπάρχουν γεγονότα τα οποία, ταπεινά σας καταθέτω, ότι τα θεωρώ στημένα, σκηνοθετημένα. Ας πούμε η οικονομική κρίση με ή χωρίς εισαγωγικά, είναι μια καλοστημένη παγίδα των «κρατούντων της γής», για να μπορέσουν να ελέγξουν μέσα από αυτήν τον παγκόσμιο πληθυσμό
 και να επιβάλλουν την περιπόθητη γι’ αυτούς Παγκόσμια Δικτατορία, που μάλιστα θα έχει και το όνομα της πλέον δικαίας Δημοκρατίας. Όμως έτσι θα συμβούν τα γεγονότα, που προμηνύουν οι γραφές. Πως αλλιώς; Ίνα πληρωθή  η γραφή….
  Για κάποια άλλα γεγονότα όμως μήπως πρέπει να ανατρέξουμε στην Αγία Γραφή; Διαβάζουμε στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο το παρακάτω απόσπασμα; Κεφ. Κα΄ (στιχ.11…σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ’ ουρανού μεγάλα έσται. - Στιχ.25 ..και έσται σημεία εν ηλίω και σελήνη και άστροις και επί της γης συνοχή εθνών εν απορία ηχούσης θαλάσσης και  σάλου, 26. αποψυχόντων ανθρώπων από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη.)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: (στιχ11. Και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι εις διαφόρους τόπους και πείνα και επιδημίαι, σημεία που θα προκαλούν φόβον, και άλλα μεγάλα σημεία από τον ουρανόν. Στιχ25. Ως προς δε την δευτέραν παρουσίαν, θα γίνουν πρωτοφανή και καταπληκτικά φαινόμενα εις τον ήλιον και την σελήνην και τα αστέρια. Εις δε την γην θα καταλάβη τα έθνη μεγάλη στεναχωρία και φόβος και αμηχανία πολλή, καθώς τα τεράστια ορμητικά κύματα της θαλάσσης με θόρυβον πολύν και σάλον θα ορμούν να κατακλύσουν την γην.» Μεταφρ. Κολιτσάρα.
   Αν είμαστε σκεπτόμενοι, ας σκεφθούμε και ας προβληματισθούμε, αγαπημένοι εν Κυρίω αδελφοί. Μήπως όλα αυτά συμβαίνουν ήδη.
    Μήπως επίσης πρέπει να θυμηθούμε τον Προφητάνακτα Δαυίδ στον Προοιμιακό ψαλμό: (Ανοίξαντός σου την χείρα, τα σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητας, αποστρέψαντος δε σου το πρόσωπον ταραχθήσονται. …..Ο επιβλέπων επί την γην και ποιών αυτήν τρέμειν, ο απτόμενος των ορέων και καπνίζονται.) ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: (Όταν ανοίξεις την παλάμη της χειρός Σου ολόκληρο το Σύμπαν θα γεμίσει από αγαθά. Όταν όμως αποστρέψεις το πρόσωπο Σου θα καταληφθούν όλα από τρόμο. …..Ο Κύριος αυτός είναι τόσο ισχυρός, ώστε με ένα Του βλέμμα που ρίχνει στη γη την κάνει να τρέμει, αγγίζει μόνο τα βουνά και εκείνα πυρακτώνονται και βγάζουν καπνούς.)
   Μήπως τόσο πολύ έχουμε λυπήσει τον Κύριο της δόξης, ώστε να αποστρέφει το πρόσωπό Του. Μήπως επλήθυνε η ανομία μας τόσο πολύ.!!!!!!
   Είναι καιρός να αναλογισθούμε πού είμαστε, ποιοι είμαστε, τι κάνουμε…..
 Νυν καιρός μετανοίας, νυν καιρός προσευχής, νυν καιρός εξομολογήσεως.
Τώρα είναι ο καιρός.

Ελάχιστος εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας