μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σώσον Κύριε τον λαόν Σου...

Λοιπόν αρκετά..
Βαρέθηκα… κουράστηκα.. να βλέπω την Εκκλησία και το Ορθόδοξο ποίμνιο να απολογείται σε «..ειδήμονες;» και «… άσχετους»  για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να διδάσκονται τα «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»… και να μας λένε οι «ΑΣΧΕΤΟΙ», και να  καθορίζουν σε μία χώρα που το 98% είναι «ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ» ποίο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο του Μαθήματος της Γνώσεως του Θεού. Γιατί κύριοι…  ένθεν κακείθεν  σχετικοί και άσχετοι, αυτό πρέπει να είναι το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών.
 Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.
   Και το ….λιγότερο αδιαφορώ…  αν μάθουν ή δεν μάθουν τα παιδιά μας, τα δικά μας παιδιά, τα βαπτισμένα στο όνομα της Αγίας Τριάδας, αν μάθουν λοιπόν, ή δεν μάθουν, για τους άλλους τους ψεύτικους θεούς. Όποιοι κι αν είναι, όπως κι αν τους λένε.  
    Αλήθεια, τι κέρδος έχει ένας Βαπτισμένος Ορθόδοξος μαθητής που δεν θα γνωρίζει ούτε το «Πάτερ ημών..», που δεν θα  γνωρίζει τι λέγει το «Σύμβολο της Πίστεως».. που δεν θα ξέρει τι σημαίνει «Προσευχή».. τι είναι «ΕΚΚΛΗΣΙΑ»… τι κέρδος έχει,  αν μάθει ποιος είναι ο Βούδας, ο Μωάμεθ.. αν μάθει τι πιστεύει ο  «Πάπας»… ή οι παγανιστικές θρησκείες της ζούγκλας του Αμαζονίου;  Αλλά… σας περιμένει μια έκπληξη.. Η πρόταση του υπογράφοντος είναι πλέον «ακραία»....  Αν θέλουμε να ξαναβρούμε τις «ρίζες» μας, την «χαμένη αγιότητα», την «παλληκαριά», την «ομολογία», την «μαρτυρική θέση και στάση ζωής»,, εε…  τότε πρέπει η σπονδυλική στήλη της εκπαίδευσής μας να ξαναγίνει το «ΟΚΤΑΗΧΙ» και το «ΨΑΛΤΗΡΙ» καθώς και όλη η «ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ» και τα «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ». Και αυτά να αποτελούν πλέον τα βασικά μαθήματα μέσα από τα οποία τα παιδιά μας θα διδάσκονται και την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ».. Το τελευταίο αναφέρεται στην κυρία Ρεπούση, ως αντιπρόταση.
   Χθες στην τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς διαβάσαμε την παρακάτω ευχή:
«Κύριε ο Θεός ημών, ο φως οικών απρόσιτον, η πηγή της σοφίας και της γνώσεως, ο τον Σολομώντα σοφίαν διδάξας και δια της επιφοιτήσεως του παναγίου Πνεύματος τους αλιείς κήρυκας του Ευαγγελίου, διδασκάλους και Αποστόλους αναδείξας. Συ Κύριε, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, λάμψον εν ταις καρδίαις των ενταύθα διδασκόντων και διδασκομένων την επίγνωσιν της σης αληθείας και το φως σου το αΐδιον. Δος αυτοίς πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως. Φώτισον τους οφθαλμούς των ψυχών αυτών εις το ειδέναι αυτούς και ποιείν το θέλημά σου. Τέκνα φωτός ανάδειξον αυτούς, εν παντί έργω αγαθώ καρποφορούντας και αυξανομένους δια της άνωθεν σοφίας...».
Εμπρός λοιπόν ας μου απαντήσει κάποιος για να με φωτίσει και μένα …
Τι ζητάμε από τον Κύριον της Δόξης, ποία έργα, και ποία γνώση να ευλογήσει;  
Ποίους  οφθαλμούς να φωτίσει; Και τι τέκνα να μας οδηγήσει να γίνουμε και διδάσκοντες και διδασκόμενοι;.
Κι αν είμαστε σύμφωνοι καλά… Μα αν δεν είμαστε γιατί κάνουμε τον Αγιασμό, για να κοροϊδεύουμε τον Θεό;
Έλληνες και μη Έλληνες Ορθόδοξοι. Εμπρός να διεκδικήσουμε την σωστή και αληθινή παιδεία για τα παιδιά μας. Όλα τα άλλα είναι ΨΕΜΑΤΑ.
ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Με αγάπη Κυρίου
π. Φώτιος Βεζύνιας