μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο και όχι για ειρήνη


Οι ΗΠΑ άρχισαν να εξοπλίζουν τους ισλαμοφασίστες 
Όποιος πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα δεχτούν να οπισθοχωρήσουν και θα δεχτούν μία συντριπτική διπλωματική ήττα που θα τους αποκαθηλώσει από τη θέση της παγκόσμιας υπερδύναμης, χωρίς να πολεμήσουν, όχι μόνο δεν έχει ιδέα για το πως λειτουργεί ο Λευκός Οίκος, αλλά δεν έχει ιδέα και για το ποιές δυνάμεις είναι αυτές που θέλουν τον πόλεμο και τον θέλουν τώρα... Η κυριότερη όμως δύναμη που πιέζει αυτή τη στιγμή τον Ομπάμα, είναι το οικονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ (στις αρχές του Οκτωβρίου υπάρχει σοβαρότατο δεδομένο πτώχευσης της χώρας) και μόνο ένας πόλεμος μπορεί να επανεκκινήσει την καταρρέουσα αμερικανική οικονομία. Και κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Ακόμη και με έναν πόλεμο με ψευδή αιτία...
Ενώ, λοιπόν, όλοι αναμένουν το πόρισμα του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία, αλλά και τις επόμενες κινήσεις για αφοπλισμό της Συρίας από τα χημικά, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να διατηρεί μία στάση που δημιουργεί όχι μόνο αμφιβολίες, αλλά σοβαρότατες υποψίες για τις πραγματικές του διαθέσεις περί ειρήνης.
Αυτή η ύποπτη στάση ξεκίνησε από τα λεγόμενα του Ομπάμα, ο οποίος αρχικά ζήτησε από το αμερικανικό κονγκρέσο να καθυστερήσει στην απόφασή του για στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία και στη συνέχεια ζήτησε να γίνει παράδοση στη Διεθνή Κοινότητα όλων των χημικών της Συρίας, διατηρώντας επιπλέον επιφυλάξεις για την προσωπική του απόφαση.
Η συγκεκριμένη στάση του Μπάρακ Ομπάμα δείχνει πως οι ΗΠΑ ζητούν χωρίς όρους παράδοση των χημικών από τον Άσαντ και επιφυλάσσονται για τη συνέχεια, ενώ καμία παρόμοια απαίτηση –παράδοσης των χημικών- δεν έχει γίνει προς τους ισλαμοφασίστες τζιχαϊστές φονταμενταλιστές ισλαμιστές που παριστάνουν την αντιπολίτευση της Συρίας…!
Οι ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες το «νεκρό χρόνο» που αυτή τη στιγμή δημιουργείται, αναδιπλώνονται στρατιωτικά και προσπαθούν να ενισχυθούν διπλωματικά. Ταυτόχρονα, όμως, και μέσα στα πλαίσια της μη χερσαίας επέμβασής τους (κανένας στον Λευκό Οίκο δεν επιθυμεί να επιστρέψουν νεκροί αμερικανοί στρατιώτες μέσα από έναν πόλεμο που οι αμερικανοί πολίτες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν) άρχισαν τον άμεσο επανεξοπλισμό των ισλαμοφασιστών, προκειμένου όταν αρχίσει η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ, να γίνεται ταυτόχρονη συντονισμένη χερσαία επίθεση που θα αποκαλύπτει τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και θα τις κάνει αυτομάτως στόχο των πυραύλων (δουλειά την οποία έχουν αναλάβει άνδρες των ειδικών επιχειρήσεων, ή μέλη ειδικών εταιρειών εκτέλεσης συμβολαίων –μισθοφόροι- οι οποίοι δρουν επί μήνες στο συριακό έδαφος).
Έτσι, χωρίς καμία συστολή, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συμμαχίας των αντιπολιτευόμενων και επαναστατικών δυνάμεων της Συρίας, Χαλίντ Σαλέχ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις παραδόσεις ορισμένων ειδών εξοπλισμού σε τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης.
«Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει βοήθεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, παρέχοντας μόνο «μη μάχιμο» εξοπλισμό, όπως μέσα επικοινωνίας (αυτά τα επικοινωνιακά μέσα μπορούν να χρησιμοποιθούν για να κατευθύνουν σε στόχους μη ορατούς από δορυφόρους). 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χαλίντ Σαλέχ, εδώ και λίγο καιρό, τροφοδοτούν το Ανώτατο Πολεμικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με ορισμένα είδη όπλων. 'Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, αυτή η ομάδα κατάφερε να πείσει τις ΗΠΑ, ότι τα αμερικανικά όπλα δεν θα «βρεθούν σε ακατάλληλα χέρια».
Πολλές φορές έχει επισημανθεί πως ο κύριος – μοναδικός στόχος των ΗΠΑ είναι η με κάθε τρόπο αποκαθήλωση του Άσαντ. Αυτόν τον στόχο απειλούν οι ΗΠΑ να τον ικανοποιήσουν ακόμη και με χρήση στρατιωτικής βίας μέσω μίας επίθεσης στη Συρία, η οποία θα αποδυναμώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις, θα πλήξει καίρια τις στρατιωτικές (και όχι μόνο υποδομές) της χώρας και θα επιβάλει –κυριολεκτικά- το χάος, για να εξαναγκαστεί τελικά ο Σύριος πρόεδρος να συζητήσει τους όρους διαμελισμού της χώρας του ή τους όρους της προσωπικής του αποχώρησης από την εξουσία.
Για τις ΗΠΑ είναι μονόδρομος η ισοπέδωση και η πλήρης ταπείνωση του Άσαντ, αφού είναι σύμμαχος του Ιράν. Κι αυτό, επειδή το επόμενο βήμα του Λευκού Οίκου είναι να διατάξει επίθεση κατά του Ιράν, το οποίο προετοιμάζεται και εξοπλίζει το οπλοστάσιό του, για να αντιμετωπίσει τους «άπιστους» σε μία μάχη όπου δεν θα υπάρξει έλεος και που θα αποτελέσει την απαρχή ενός μοναδικού σε βία παγκοσμίου πολέμου. Αυτόν ακριβώς τον πόλεμο το Ιράν θέλει να τον μεταθέσει γεωγραφικά στη Συρία. Και όσοι παρακολουθούν στενά τις διπλωματικές κινήσεις του Ιράν, τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο στρατιωτικών εξοπλισμών, καταλαβαίνουν πολύ καλά πως το τεράστιο πρόβλημα των ΗΠΑ σε αυτή την σύγκρουση θα είναι ο σημερινός θρησκευτικός ηγέτης (που διαφημίστηκε και ως μετριοπαθής), ο οποίος αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ισχύος του Ιράν και δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να κηρύξει τζιχάντ εναντίον ολόκληρης σχεδόν της δύσης, εναντίον όλων των χωρών που θα συμμετάσχουν άμεσα ή έμμεσα σε αυτόν τον πόλεμο.