μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ποροσένκο παρευρέθη σε συλλείτουργο Ορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης και Ουνιτών στο Νιου Τζέρσεϋ





 σ.σ. Ο «Πατριάρχης του Γένους»! και «Μήτηρ Εκκλησία»! φροντίζει για την τάξη και την κανονικότητα στην Εκκλησία του Χριστού απανταχού γης! Έτσι, τα συλλείτουργα των Ουκρανών Ορθοδόξων στις ΗΠΑ -που υπάγονται στο οικουμενικό Πατριαρχείο- με τους Ουνίτες, τείνουν να γίνουν κοινή πρακτική!! Τώρα θα τα προμοτάρει και ο Ποροσένκο.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά την διάρκεια επίσκεψης εργασιών στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο μνημόσυνο για τους «Ουράνιους 100 Ήρωες» [σ.σ. για τα θύματα της ‘εξέγερσης Μαϊντάν’ !] που έγινε χθες στον Ναό του Αγίου Ανδρέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ -δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως- στο Νότιο Μπάουντ Μπρουκ του Νιου Τζέρσεϋ, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου της Ουκρανίας.
Ο Ποροσένκο μετέδωσε επίσης την τελετή ζωντανά στη σελίδα του στο Facebook.

Ο ιστότοπος του Προέδρου αναφέρει ότι το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αντώνιο, προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ, και τον Αρχιεπίσκοπο Δανιήλ, αν και ο δεύτερος δεν φαίνεται στο βίντεο. Το άρθρο δεν αναφέρει ότι παρευρέθη και ο «επίσκοπος» Στάμφορντ Κονέκτικατ Paul P. Chomnycky της «Ουνιτικής Καθολικής Εκκλησίας» στην Αμερική.
[σ.σ. για τον Ουνίτη Paul P. Chomnycky μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ. Βάζω και μία πρόσφατη φωτογραφία του που βρήκα στην ιστοσελίδα της «εκκλησίας» του για να τον αναγνωρίσετε στο βίντεο]
Επιπλέον, όπως φαίνεται στο βίντεο από την ιστοσελίδα του Ποροσένκο, ο Ουνίτης «ιεράρχης» όχι μόνο παρευρέθη αλλά ανέλαβε καθήκοντα και συλλειτούργησε στο μνημόσυνο μαζί με τους Ορθόδοξους ιεράρχες.
[σ.σ. Δείτε στο βίντεο τον ουνίτη παπικό με τα γυαλιά και τους μαύρους σταυρούς. Είναι ο πρώτος στα δεξιά του μητροπολίτη Αντωνίου. Καθ’ όλη την διάρκεια του μνημοσύνου, ο ουνίτης στέκεται ισότιμα με τους Ορθοδόξους ιεράρχες και γύρω στο 5:00 του βίντεο αναλαμβάνει και καθήκοντα (ομιλεί στην αγγλική γλώσσα).]
Ο Ποροσένκο μίλησε μετά από το μνημόσυνο, σημειώνοντας ότι η μέρα του ξεκίνησε σε μία συζήτηση του ΟΗΕ όπου εκεί μίλησε εκ μέρους των Ουκρανών για την κατάσταση των «κατεχόμενων εδαφών» στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός του κράτους άδραξε επίσης την ευκαιρία του μνημοσύνου για να εκφράσει τις απόψεις του για την Ρωσία, λέγοντας ότι η Ουκρανία είναι ενωμένη «παρά τις προσπάθειες του Πούτιν να μας χωρίσει, να υπονομεύσει την σταθερότητα εκ των έσω, και να σπείρει μίσος στις καρδιές των Ουκρανών… Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ουκρανοί είναι ισχυροί τώρα, γι ‘αυτό και ολόκληρος ο κόσμος μας στηρίζει.»
Ο ίδιος ο Πoροσένκο είναι γνωστό ότι κοινωνεί ελεύθερα είτε από σχισματικούς είτε από ουνίτες «ιεράρχες», ενώ οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι ιεράρχες της Κωνσταντινουπόλεως συλλειτουργούν συχνά με ουνίτες «ιεράρχες». Λίγα μόνο παραδείγματα:
κοινό μνημόσυνο Ορθοδόξων-Ουνιτών για τα θύματα του Γολοντομόρ το 2018,
Ορθόδοξοι και Ουνίτες «ιεράρχες» ευλόγησαν μαζί τα θεμέλια ενός νέου μνημείου για το Γολοντομόρ στην Ουάσινγκτον το 2013,
Ορθόδοξοι και Ουνίτες «ιεράρχες» συλλειτούργησαν σε μνημόσυνα στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Ετοουμπικόκ, Οντάριο του Καναδά, το 2014 και το 2016.
***
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ:  https://averoph.wordpress.com/2019/02/21/ο-ποροσένκο-παρευρέθη-σε-συλλείτουργ/#more-124097