μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Έκφραση χαράς.

  Κάνοντας μία  επιφανειακή ανίχνευση.... στην διαδικτυακή ατμόσφαιρα, εντοπίσαμε κάτι ιδιαίτερα "χαρμόσυνο". Εξ' όσων γνωρίζουμε, και ζητούμε συγγνώμη αν μας διαφεύγει κάτι,  για πρώτη φορά η πρεσβεία και μάλιστα της πρώτης "υπερδύναμης", του πλανήτη εις τον οποίο κατοικούμε, εκδηλώνει με τόση "χαρά" την "κοινωνία" της και την "επι-κοινωνία" της,  με την Εκκλησία.
  Στην "έκθεση" δημοσιεύσεων και φωτογραφιών που ακολουθεί παρουσιάζουμε στους φίλους της ιστοσελίδας μας τα αποτελέσματα μιας  απλής ανίχνευσης.
  Θεωρούμε ότι πρέπει να εκφράσουμε την βαθιά χαρά μας για το τόσο καλό επίπεδο των σχέσεων Εκκλησίας και Αμερικανικής πρεσβείας, και είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε σύντομα τα "αποτελέσματα".
 
 
  Πρώτη δημοσίευση: 
 
 Στον Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τ. Πάιατ    
 

presbis anthimos 1
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ.
Να αναφερθεί ότι τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Gregory W. Pfleger, Jr.
Ο Αμερικανός Πρέσβης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση.
''Είναι χαρά μας πάντα να συναντούμε τον Μητροπολίτη Άνθιμο και να συζητάμε για τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στη Βόρεια Ελλάδα και την υποστήριξη των ΗΠΑ στην περιοχή'' δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης
 Δευτέρα δημοσίευση: 

Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη στον Μητροπολίτη Μαρωνείας 

 Η είδηση από:
pfelger maronias 1
Τήν μεσημβρίαν τής Παρασκευής, 15ης Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εδέξατο στά Γραφεία τής Ιεράς Μητροπόλεως τήν τιμητικήν επίσκεψιν τού Γενικού Προξένου τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εν Θεσσαλονίκη κ. Gregory W. Pfleger, Jr.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τόν κ. Πρόξενον γιά τήν επίσκεψίν του, τόν ενημέρωσε γιά τό έργο τής τοπικής Εκκλησίας καί επεσήμανε τίς αγαθές σχέσεις μεταξύ τών δύο Λαών, ευχήθηκε δέ τήν εξ Ύψους δύναμιν πρός επιτέλεσιν τού έργου του, ως καί διά τό αρξάμενον έτος.
Εν συνεχεία ο κ. Πρόξενος εξέφρασε πρός τόν Σεβασμιώτατον τήν ευγνωμοσύνην του γιά τήν υποδοχήν καί τούς καλούς του λόγους, εξεδήλωσε ενδιαφέρον γιά τήν περιοχή καί παρεκάλεσε τόν Ποιμενάρχη νά εύχεται πρός ευόδωσιν τών προσπαθειών του καί γιά τή συνέχισι τών αρμονικών σχέσεων τών δύο Χωρών.

Τρίτη δημοσίευση: 
 Συνάντηση Μητροπολίτη Καρπενησίου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ    
Η είδηση από:

karpenisiou pyatt
Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο είχε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ.
Ο Αμερικανός Πρέσβης κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Στερεά Ελλάδα, επισκέφθηκε το Καρπενήσι, όπου συναντήθηκε με τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο.
«Τιμή μου να συναντήσω τον Μητροπολίτη Γεώργιο και να ακούσω για τα καλά έργα που κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην κεντρική Ελλάδα» δήλωσε μέσω twitter ο Αμερικανός Πρέσβης.

Τετάρτη δημοσίευση: 
 
Στη Χίο για το προσφυγικό ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ
 
Η είδηση από:
Εθνικός Κήρυξ
 

 
ΧΙΟΣ. Ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί της Χίου. Ο Πρέσβης Πάιατ συναντήθηκε σήμερα, 5 Μαΐου, με τον Δήμαρχο κ. Βουρνούς, τον Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, τον Μητροπολίτη Χίου, και με βουλευτές του νησιού.

Πέμπτη δημοσίευση:  
 
 Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας συναντήθηκε με τον Τζέφρι Πάιατ
 
 




Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Εξοχώτατος Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
 
Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Εξοχώτατος Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Holly Metcalf.
Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και κοινού θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη θέση στη συζήτηση κατείχε το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, λόγω και της Μικρασιατικής ρίζας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
Ο κ. Πρέσβης επεσήμανε την σπουδαία προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της οικονομικής και προσφυγικής κρίσεως στην πατρίδα μας, εκθειάζοντας τον δύσκολο ρόλο της απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του λαού όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κ. Pyatt είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Σεβασμιώτατο τόσο για την ιστορία, όσο για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφθεί το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Εξοχώτατο Πρέσβη και τη συνοδεία του στην πόλη της Νέας Ιωνίας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Έκτη δημοσίευση:  
 
 Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ στο Άγιον Όρος.
 
 

 
 
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Πρώτος του σταθμός ήταν η μονή Βατοπεδίου.
«Το Όρος Άθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος», έγραψε ο κ. Πάιατ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία της Μονής Βατοπεδίου και την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από τέσσερις φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Μονή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε:
«Το Όρος Άθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπεδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της».
Σε δεύτερη ανάρτησή του ο αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Συγκεκριμένα έγραψε: «Είχε την τιμή να γνωρίσω τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο στο Βατοπέδι. Είχαμε μία σημαντική συζήτηση σχετικά με την Ορθοδοξία παγκοσμίως και τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».
 
Εβδόμη δημοσίευση:  
 
Συνάντηση του Μητροπολίτη Δωρόθεου με τον Αμερικανό Πρέσβη
 

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, συνεχίζει τις διακοπές του ανά την Ελλάδα και μετά το Πήλιο επισκέπτεται το νησί της Σύρου.
Μάλιστα, σήμερα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο και για το γεγονός αυτό έκανε σχετική ανάρτηση στο twitter γράφοντας:
«Ήταν μεγάλη τιμή να ξεκινήσω την επίσκεψή μου στη Σύρο με συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο στο Επισκοπικό Μέγαρο».
Με δεύτερο tweet του λίγο αργότερα διαφήμισε την ομορφιά της Σύρου και κάλεσε το Χόλιγουντ να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος νόμος για κινηματογραφικές παραγωγές:
«#Syros είναι όμορφη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ για την ανάπτυξη ευκαιριών για κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ με τη χρήση του νέου νόμου για τα μέσα ενημέρωσης».

Ογδόη δημοσίευση: 

Στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt
 
 
 
Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Geoffrey Pyatt με αφορμή το 1ο Oil & Gas Forum που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία.
……………………………………………………..

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο.
Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε τον κ. Πρέσβη και οι δυο τους είχαν για περίπου μία ώρα συνομιλία πάνω σε θέματα πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά, σχετικά με την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, αλλά και συνολικά την Χώρα μας.
Στο τέλος ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Pyatt ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συνάντηση και του παρέδωσε ως δώρο έναν αναμνηστικό δίσκο, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος του παρέδωσε μία καλαίσθητη έκδοση του Ευαγγελίου.

Ενάτη δημοσίευση: 

Ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη στον Μητροπολίτη Φιλίππων

 
proxenos filippon 2
 
Σήμερα, Πέμπτη 28-3-2019 ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη αξιότιμος κ. Gregory W. Pfleger, Jr., συνοδευόμενος από την κ. Ιωάννα Κουτσουνάνου, υπεύθυνη Πολιτικών Υποθέσεων του Προξενείου επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο στο Επισκοπείο της Καβάλας και είχε μαζύ του συνεργασία και συζήτηση διαρκείας μιάς ώρας περίπου.
Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική στα θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Μακεδονία μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική και θρησκευτική μας ταυτότητα και στην αξία του θρησκευτικού τουρισμού και την προβολή της αρχαίας μακεδονικής πόλεως των Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας και του Μνημείου αφίξεως στην αρχαία Νεάπολη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.
Η ενημέρωση του κ. Προξένου ήταν γι΄ αυτόν χρήσιμη και εξυπηρετική για την διαμόρφωση προσωπικής γνώμης επί των θεμάτων αυτών.
Η όλη συζήτηση και διαδικασία, και η προσφορά δώρων και αναμνηστικών στον Γενικό Πρόξενο της Αμερικής είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για την Πόλη μας και την τοπική μας Εκκλησία.
 
Δεκάτη δημοσίευση: 
 
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αμερικανός Πρέσβης

Η είδηση από: https://www.vimaorthodoxias.gr/ekklisia-tis-ellados/ston-archiepiskopo-ieronymo-o-amerikanos-presvis-foto/

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi
 

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
 
Ο Αμερικανός διπλωμάτης και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε πολύ καλό κλίμα.
Ο κ.Πάιατ το τελευταίο διάστημα έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστικά θέματα, ενώ πρόσφατα είχε επισκεφθεί και το Αγιον Ορος.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi
 
Ενδεκάτη δημοσίευση: 

Συνάντηση Πατριάρχη με Αμερικανό πρέσβη.
 
Η είδηση από:
https://www.thepresident.gr/2018/06/06/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%AD/
 


«Πάντοτε είναι τιμή να συναντιέμαι με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να του εκφράζω την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Πατριαρχείου αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των εθνών», δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μετά την επίσκεψή του στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, σήμερα το μεσημέρι.
Ωστόσο, ως φαίνεται, τα θερμά του αισθήματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αμερικανός πρέσβης τα είχε εκφράσει και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε μονές του Αγίου Όρους.