μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ουκρανικό αυτοκέφαλο: Ημέρα ή Νύκτα;

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ποια τελικά είναι η αλήθεια η πρώτη δήλωση του Πατριάρχου Αλεξάνδρειας ή η σημερινή;

* Αλεξανδρείας Θεόδωρος: "Μόνο ο Ονούφριος είναι ο κανονικός Μητροπολίτης στην Ουκρανία".Video
 
Διαβάζουμε στο: https://oukraniko.blogspot.com/2019/11/blog-post_22.html
 

 

Πολύ σοβαρές οι δηλώσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄ σχετικά με την Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Πατριαρχείο Μόσχας.
Ο Μακαριώτατος Θεόδωρος ο Β΄αναφέρθηκε στη γνωριμία που είχε με τον Μακαριώτατο Ονούφριο στην Ουκρανία, από την οποία προέκυψε η διαπίστωσή του ότι πρόκειται για έναν άγιο άνθρωπο και ότι τον αναγνωρίζει ως τον μόνο κανονικό προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Στην ερώτηση που του έγινε για την άποψή του για την Αυτοκεφαλία ανέφερε ότι: "αυτό είναι θέμα της Εκκλησίας, αναγνωρίζω ότι η μόνη κανονική δικαιοδοσία επί του εδάφους της Ουκρανίας προέρχεται από το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπου και αυτή ανήκει.

"Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος είναι ένας άγιος άνθρωπος" 
"Έζησα 10 χρόνια στην Οδησσό, και έχω προσωπική γνωριμία με τον Μητροπολίτη Ονούφριο και ξέρω ότι είναι άγιος άνθρωπος. Το Πατριαρχείο και όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου είμαστε κοντά στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας."
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 
Και ως κεραυνός εν αιθρία έρχεται η σημερινή δήλωση στο: https://www.youtube.com/watch?v=D9K-fgA0Zm0