μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

ο …Νικόλαος Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου.


«ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ,
ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» 
 Πολλή ΑΓΑΠΗ οι Παπικοί. Γι'αυτό έφτιαξαν την ΟΥΝΙΑ...

 Τάδε έφη ο …Νικόλαος Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου στην απάντησή του προς την επιστολή του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Δυστυχώς και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τα εισαγωγικά στον τίτλο του αιρετικού λατινόφρονα ψευτοεπίσκοπου επειδή έτσι μας προστάζουν οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας του Κυρίου μας. Η επιστολή “απάντηση” του κυρίου Νικολάου, απόσταγμα οικουμενιστικής θεολογίας. Απολαύστε τμήμα της. Ολόκληρη εδώ.


Ο "άγιος" φονιάς Στέπινατς μετά των καθαρμάτων Ουστάσι. Η "αγάπη" του Βατικανού εν τη πράξει...

[...] Δε σας παρεξηγώ που χρησιμοποιείτε τα εισαγωγικά, όταν αναφέρεστε στον τίτλο της ιδιότητάς μου. Αυτή δε μειώνεται από τη δική σας αποδοχή ή όχι. Έχει από μόνη της τη δική της βαρύτητα, την οποία συνειδητοποιώ και αισθάνομαι συχνά αδύναμος να ανταποκριθώ. Μου αρκεί όμως η χάρη του Θεού και χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.
Να γνωρίζετε όμως, Σεβαστέ Πατέρα, ότι οι Επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας δεν αυτοπροσδιορίζονται, αλλά η ιδιότητά τους καθορίζεται από την επίσημη Βούλα του Επισκόπου της Ρώμης, ο οποίος και τους εκλέγει από το τριπρόσωπο που του παρουσιάζουν οι αρμόδιοι θεσμοί.
Να μη φοβάστε τη συμπροσευχή, να μην εμποδίζετε την κοινή προσπάθεια που γίνεται από τις δύο Αδελφές Εκκλησίες με επί κεφαλής τους δύο σημερινούς θεόπνευστους Πατέρες της Εκκλησίας. Αν εσείς ακολουθείτε τις συνετές και εμπνευσμένες πρωτοβουλίες της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κι εμείς τις οδηγίες και τις εμπνεύσεις του Αγίου Πατέρα του Πάπα Βενεδίκτου 16ου, είναι βέβαιο ότι συμβάλλουμε στην εκπλήρωση της Αρχιερατικής προσευχής του Κυρίου «ίνα πάντες εν ώσιν». Η Εκκλησία ποτέ δε στερήθηκε από τους Πατέρες της. Η Εκκλησία δεν είναι στατική αλλά δυναμική, συνεχίζει το σωτήριο έργο της, διότι κεφαλή της είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Ας μην εμποδίζουμε το έργο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο την καθιστά συνεχώς «σημείο σωτηρίας».
Ας ελέγχουμε με ταπεινότητα τον εαυτό μας, για να διαπιστώσουμε κατά πόσον με τα έργα και τα λόγια μας επισπεύδουμε την ευλογημένη εκείνη ημέρα της ενότητας των Χριστιανών ή αντιθέτως την απομακρύνουμε.
Έχουμε ιερό καθήκον επίσκοποι, ιερείς και λαός του Θεού να βαδίζουμε με συνοδοιπόρο τον Αναστημένο Χριστό, ο οποίος συνεχίζει να μας ερμηνεύει τις Γραφές και να μας καίει τις καρδιές, για να τον αναγνωρίσουμε κατά τον κοινό τεμαχισμό του άρτου.
Αυτή πρέπει να είναι η πίστη μας, η χαρά μας και η ελπίδα μας. Ο Κύριος να ευλογεί το ποιμαντικό σας έργο.
Με πολλή εν Χριστώ αγάπη
+Νικόλαος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου- Μυκόνου
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Χωρίς.... τα συμπεράσματα δικά σας
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας