μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Παγκοσμιοποίηση και Οικουμενισμός πάνε μαζί....

Πατριάρχης Βαρθολομαίος:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στο θέμα του διαθρησκευτικού διαλόγου...
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Συνάντηση Α. Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι Σερρών, επισκέφθηκε παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Σερρών. Η μεταξύ τους συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Σιντικής, Μακάριος, και η ηγουμένη της μονής Τιμίου Προδρόμου, Ιακώβη, οι οποίοι τον ξενάγησαν στο νέο καθεδρικό του ησυχαστηρίου.Στο σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε στον Πατριάρχη: «Ηρθα για εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο».
Υπενθύμισε πως όταν συναντήθηκαν στο Φανάρι συζήτησαν για τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και σημείωσε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Παράλληλα εξήρε τις παρεμβάσεις του κ. Βαρθολομαίου, μέσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τη φιλία, τη συνεργασία, την ειρήνη, την αδελφοσύνη και τον διαθρησκευτικό διάλογο, λέγοντας ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτες και είναι συμπαραστάτης στο έργο του.
Ο Οικουμενικός πατριάρχης ευχαρίστησε για τη διαρκή υποστήριξη και σημείωσε: «Πάντα υπολογίζουμε στην πολιτική στήριξη των πολιτικών αρχηγών των επί μέρους κομμάτων στην Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα κόμματα βρίσκονται στο πλευρό μας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η μητέρα Εκκλησία όλων μας και εκπροσωπεί το γένος μας, την Ορθοδοξία και την πίστη μας. Η οικουμενικότητα δεν είναι μόνο στον τίτλο, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο». Επισήμανε,ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης είναι πρωτοπόρο στα θέματα του διαθρησκευτικού διαλόγου και της οικολογίας. Ειδικότερα για τον διαθρησκευτικό διάλογοεπισήμανε ότι είναι μια από τις προτεραιότητες του και πριν από 25 χρόνια άρχισε διάλογο με τις άλλες μη χριστιανικές μονοθεϊστικές θρησκείες, το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Μάλιστα, στις 26Νοεμβρίου ο κ. Βαρθολομαίος θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραστεί στην εναρκτήρια τελετή του πρώτου Διαθρησκευτικού Κέντρου, που ίδρυσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και οι πρώτες χώρες που συνεργάζονται είναι η Σαουδική Αραβία, η Ισπανία και η Αυστρία.
Υπογράμμισε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στο θέμα του διαθρησκευτικού διαλόγου, αν και μερικές φορές αδίκως επικρίνεται. «Αυτά είναι τα πιστεύω μας, αυτή η φιλοσοφία μας και έτσι θα πορευόμαστε. Ότι πιστεύουμε και πράττουμε είναι σύμφωνο με τις αρχές του Ευαγγελίου και τις εντολές του Χριστού», είπε. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για το δεύτερο παιδί του και ευχήθηκε να είναι γερό και καλοφωτισμένο.
newsbomb – (Φωτογραφία: ΑΠΕ - news.in.gr)

πηγή: www.aktines.blogspot.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Άντε τώρα μην κάνεις... κακές σκέψεις... Τί δουλειά έχει ο κ. Τσίπρας με τον διαθρησκειακό διάλογο;. Μήπως ανήκει και αυτός στο  "κλαμπ" της προώθησης της "Συναδέλφωσης των λαών;". Τώρα δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε τους "εχθρούς" του κ. Τσίπρα να τον "αγκαλιάζουν" ως σωτήρα του έθνους.....

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας