μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

«Μια δαιμονική πίστη και μια ψεύτικη εκκλησία ετοιμάζεται να ανατείλει»

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Αυτά που θα διαβάστε τα έλεγαν οι ΑΓΙΟΙ τότε, το 1969. Σήμερα τί θα έλεγαν; Αν έβλεπαν αυτήν την ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία έχουμε περιέλθει;

   Άγιοι Ιεράρχες γιατί δεν ξεκαθαρίζετε τα πράγματα. Γιατί μας αφήνετε σ' αυτόν τον πειρασμό;. "Ιστορική ονομασία" και ταυτόχρονα "ενεργή παρουσία" των παπικών στην είσοδο των ΑΓΙΩΝ μέσα στον Άγιο Γεώργιο;. Τί κάνετε; Πού οδηγείτε την Εκκλησία;

Τί νομίζετε οτι είναι δυνατόν ποτέ να προδώσουμε την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ; Ποίο το αντάλλαγμα; Ποίο το όφελος;  Αν θέλουν ας έλθουν όλοι οι αιρετικοί. Η Εκκλησία τους περιμένει. Αλλά δια της νομίμου οδού. ΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Και ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΤΕ ΛΟΓΟ. Εμείς παραμένουμε Ορθόδοξοι. Παραμένουμε ακόλουθοι των Αγίων Πατέρων.

π. Φώτιος Βεζύνιας

 "Μια δαιμονική πίστη
και μια ψεύτικη εκκλησία
ετοιμάζεται να ανατείλει"
(Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)
Οι Ιεράρχες της Ρωσικής Διασποράς
Άγιος Φιλάρετος
και Αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος
«Διανύουμε μια τρομερή περίοδο. Αλλά δεν είναι μόνο επειδή οι δυνάμεις του παγκόσμιου κακού κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο επειδή – τρομερό να το λέει κανείς! πολλοί υψηλόβαθμοι ιεράρχες της Εκκλησίας του Χριστού διεξάγουν μια πραγματική προδοσία της ιερής μας Πίστεως και της Εκκλησίας. Μια εντελώς νέα εποχή στον Χριστιανισμό διακηρύσσεται.Σκέφτονται να δημιουργήσουν νέα εκκλησία στην οποία όχι μόνο όλοι οι Ορθόδοξοι πρέπει να μετέχουν, αλλά και οι ετερόδοξοι, και ακόμη και οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και οι ειδωλολάτρες. Μιλάνε επίσης και για κάποιου είδους «διάλογο» με τους άθεους! Με αυτόν τον τρόπο, αντί της αληθινής Πίστεως και της αληθινής Εκκλησίας, μια ψεύτικη πίστη ή, κατά την έκφραση του μεγάλου μας πνευματοφόρου λύχνου, Επισκόπου Θεοφάνους του Εγκλείστου, μια δαιμονική πίστη και μια ψεύτικη εκκλησία, ετοιμάζεται να ανατείλει.Και είναι σε αυτές τις φοβερές στιγμές που θέλουμε να δούμε στο πρόσωπο σας τον σταθερό και ακλόνητο πνευματικό ηγέτη μας, που θα μας εμπνέει όλους στον ιερό Αγώνα – την ιερή μάχη – για την αληθινή Πίστη και την αληθινή Εκκλησία εναντίον αυτής της ψεύτικης πίστεως και ψεύτικης εκκλησίας.
Α
υτό είναι ό, τι θέλουμε! .. Και μόνο αυτό!« (Από τον Χαιρετιστήριο Λόγο του Αρχιεπισκόπου Συρακουσών και Αγίας Τριάδος Αβερκίου προς τον Άγιο Φιλάρετο Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Εκκλησίας εν Διασπορά – 1/14-12-1967)

Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς
με τον Αρχιεπίσκοπο Αβέρκιο
«Πρέπει να προβούμε σε αποφασιστική ρήξη με τον Οικουμενισμό, και δεν πρέπει να έχουμε καμία κοινωνία με τους συνοδοιπόρους του. Ο δρόμος μας δεν είναι ο δικός τους. Πρέπει να το πούμε αυτό με αποφασιστικότητα και να το δείξουμε με τις πράξεις μας.Μια εποχή πραγματικής ομολογίας έρχεται για μας, μια εποχή που ίσως παραμείνουμε μόνοι και διωκόμενοι. Στο βαθμό που όλες οι Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες έχουν πλέον εισέλθει στις τάξεις του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» και έχουν ως εκ τούτου προδώσει την Ορθοδοξία και προσκυνήσει τον Σατανά, έχει έρθει η ώρα της πλήρους απομονώσεώς μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε καμία κοινωνία με αποστάτες της αληθινής Ορθοδοξίας, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, εάν απαιτηθεί, να αναχωρήσουμε στις «κατακόμβες».Η θέση μας ως μαχητές και ομολογητές της καθαρής και αμόλυντης αλήθειας του Χριστού, μας θέτει κάτω από μεγάλη υποχρέωση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ένας αληθινός ποιμένας της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού δεν μπορεί ποτέ και δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, εκτός από τον καθαρό ζήλο για τη δόξα του Θεού και την σωτηρία των ψυχών του ποιμνίου του – σε αυτό και μόνο πρέπει όλες οι σκέψεις του, όλα τα συναισθήματά του και κάθε δραστηριότητα του να κατευθύνεται πάντα» (Από κείμενο του ιδίου Ιεράρχου γραμμένο το 1969)
ΠΗΓΗ.ΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: https://fdimathan.wordpress.com/