μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΡΜΠΑΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: “Θα υπερασπιστούμε τη χώρα ακόμα και εναντίον σας”

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Εάν ο άνθρωπος ομιλεί εκ του περισσεύματος της καρδίας του....  
αυτός είναι πραγματικός αρχηγός...
οι άλλοι είναι αποτελέσματα της παρακμής και της ανομίας...  Τέτοιον πρωθυπουργό χρειάζεται η Ελλάδα...

ΟΡΜΠΑΝ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ:
“Θα υπερασπιστούμε τη χώρα ακόμα και εναντίον σας”
     [Η γερμανική Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του διαπλεκόμενου με τον διαβόητο Σόρος Ευρωκοινοβουλίου – τα παιχνίδια του οποίου στην Ουγγαρία ματαιώθηκαν – και με τη βιομηχανία της προσοδοφόρου ‘’φιλανθρωπίας’’ των ΜΚΟ, απειλεί, μετά την πρόσφατη απόφαση, την Ουγγαρία, κράτος-μέλος της ΕΕ, με στέρηση του δικαιώματος ψήφου στους κόλπους της. Το Ευρωκοινοβούλιο αναγορεύθηκε σε πολιτικό δικαστήριο, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πρωθυπουργό μιας κυρίαρχης χώρας και του έδωσε μόλις έξι λεπτά(!) για να απολογηθεί. (Σε αντιδιαστολή, δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου το χρόνο στον ευρωπαϊστή κ. Τσίπρα – τελευταία μετάλλαξη - να αναπτύξει το όραμά του για την Ευρώπη!...) 
Η κατηγορία τύποις μεν αντιδημοκρατικά μέτρα – πριν πέντε μήνες επανεκλέχτηκε με 49%! - , ουσία δε η υπεράσπιση της ταυτότητας της χώρας με  την άρνηση του κ. Ορμπαν να επιτρέψει να κατακλυσθεί η χώρα του από παράνομους μετανάστες. Είναι και εκείνη η διαρκής υπόμνησή του για το χριστιανικό παρελθόν της Ευρώπης, που όταν την ακούει το κογκλάβιο των Βρυξελών ανεβάζει πίεση. Και για τα καθ’ ημάς, σ’ αυτή την αλλοίωση της ταυτότητας της χώρας είχαν την ευκαιρία να ομονοήσουν άλλη μια φορά ο ηγέτης της ‘’συμβατής’’ Αριστεράς κ. Τσίπρας και ο φιλόδοξος κ. Μητσοτάκης, ομογάλακτοι αδελφοί, τέκνα των ‘’Φώτων’’ όπως το έπραξαν και στην πατρίδα μας… Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Ορμπαν.Ε. Δ.Ν. ]
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί βουλευτές,
Γνωρίζω ότι έχετε ήδη πάρει την απόφασή σας, γνωρίζω ότι η έκθεση θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία σας και γνωρίζω ότι η γνώμη σας δεν θα αλλάξει με την παρέμβασή μου. Ωστόσο, ήρθα εδώ μπροστά σας επειδή δεν πρόκειται να κρίνετε μια κυβέρνηση αλλά μια χώρα και έναν λαό. Θα κρίνετε μια Ουγγαρία που είναι μέρος της οικογένειας των χριστιανικών λαών της Ευρώπης 1000 χρόνια τώρα. Μια Ουγγαρία που με το μόχθο της και όταν ήταν απαραίτητο, με το αίμα της, έλαβε μέρος στη συγγραφή της τεράστιας ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Μια Ουγγαρία που επαναστάτησε και πήρε τα όπλα ενάντια στον μεγαλύτερο στρατό της εποχής του, τον Σοβιετικό στρατό, υπέστη ένα μεγάλο μαρτύριο για ελευθερία και δημοκρατία και, όταν ήταν απαραίτητο, άνοιξε τα σύνορά της στους συντρόφους της στην ατυχία της Ανατολικής Γερμανίας.
Η Ουγγαρία αγωνίστηκε για ελευθερία και δημοκρατία της. Στέκομαι εδώ και βλέπω ότι όσοι κατηγορούν την Ουγγαρία είναι αυτοί που έχουν κληρονομήσει τη δημοκρατία, οι οποίοι ποτέ δεν βρέθηκαν στην ανάγκη να αναλάβουν προσωπική ευθύνη στο όνομα της ελευθερίας και είναι εκείνοι που σήμερα θέλουν να καταδικάσουν τους Ούγγρους μαχητές της ελευθερίας, δημοκράτες και αντι-κομμουνιστές.
Αγαπητοί βουλευτές,
Βρίσκομαι σήμερα εδώ και υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, διότι για τους Ούγγρους, η ελευθερία και η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η Ευρώπη είναι θέματα τιμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας δηλώνω ότι η έκθεση ενώπιον σας προσβάλλει την τιμή της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού. Οι αποφάσεις που αφορούν στην Ουγγαρία λαμβάνονται από τους Ούγγρους κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Δεν θα βεβαιώσετε  τίποτε λιγότερο από το ότι ο ουγγρικός λαός δεν είναι αξιόπιστος για να καθορίσει τα δικά του συμφέροντα.
Πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλύτερα από τους Ούγγρους τι είναι καλό για αυτούς.
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πω ότι η έκθεση συνιστά ασέβεια προς τους Ούγγρους, είναι απόδειξη ότι χρησιμοποιείτε δυο μέτρα και δυο σταθμά, ότι κάνετε κατάχρηση εξουσίας, ότι υπερβαίνεται τις αρμοδιότητές σας και η μέθοδος αποδοχής παραβιάζει τη συμφωνία μας.
Αγαπητοί βουλευτές,
Για εμάς στην Ουγγαρία η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πολιτικά αλλά ηθικά ζητήματα και εσείς είστε έτοιμοι να εκφράσετε την ηθική κρίση της πλειοψηφίας σας και να κολλήσετε μια ετικέτα σε μια χώρα και έναν λαό.
Παίρνετε μεγάλη ευθύνη λαμβάνοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την απόφαση να αποκλείσετε έναν ευρωπαϊκό λαό από τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη.
Θα στερήσετε την Ουγγαρία από την εκπροσώπηση των δικών της συμφερόντων στην ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει.
Έχουμε και θα έχουμε συζητήσεις.
Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης, το ρόλο των εθνών και των εθνικών πολιτισμών.
Βλέπουμε διαφορετικά την αρχή και την αποστολή της οικογένειας και η αντίθεση μας είναι μετωπική στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Αν θέλουμε πραγματικά την ενότητα στην ποικιλομορφία μας, τότε οι διαφορές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για τον στιγματισμό μιας χώρας και τον αποκλεισμό της από τη λήψη κοινών αποφάσεων.
Ποτέ δεν καταδικάζουμε σε σιωπή εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί μας.
Κύριε Πρόεδρε,
Θέλουν να αποκλείσουν μια χώρα που επίσης έδωσε σαφή απάντηση στις ευρωπαϊκές εκλογές. Το 2009, το 56% και το 2014, το 52% ψήφισαν το κόμμα μας.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Είμαστε το πιο επιτυχημένο κόμμα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι αντίπαλοί μας, φυσικά, δεν είναι ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας, αλλά το να εκδικούνται τους Ούγγρους επειδή δεν τους έδωσαν την πλειοψηφία δεν δείχνει ούτε σεβασμό, ούτε είναι ευρωπαϊκό. Επιπλέον, η έκθεση αυτή γράφτηκε από άτομα που δεν είχαν σαφή εικόνα για ορισμένα βασικά γεγονότα. Όπως αναγνωρίζει η έκθεση, ακύρωσαν την αποστολή αντιπροσωπείας στην Ουγγαρία, δηλαδή θα αποφασίσετε χωρίς σωστή και οφειλόμενη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.
Η έκθεση περιέχει 37 σοβαρά πραγματικά σφάλματα και κάθε βουλευτής έλαβε χθες ένα δικό μας έγγραφο 108 σελίδων.
Αγαπητοί βουλευτές,
Η Ένωσή μας διατηρείται ενωμένη από το γεγονός ότι οι συζητήσεις μας πλαισιώνονται από κανόνες, εγώ ο ίδιος για λογαριασμό της Ουγγαρίας συνήψα συμφωνίες και έκανα συμβιβασμούς με την Επιτροπή, σχετικά με το δίκαιο των μέσων ενημέρωσης, το νομικό σύστημα, ακόμη και σε ορισμένα σημεία του συντάγματός μας.
Αυτή η έκθεση καταπατεί τις συμφωνίες προηγούμενων ετών. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, τότε γιατί να κάνουμε συμφωνίες με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο; Αυτό που κάνετε είναι ένα σκληρό χτύπημα για την Ένωση και τον εποικοδομητικό διάλογο.
Αγαπητοί βουλευτές,
Κάθε έθνος και κράτος - μέλος έχει το δικαίωμα να καθορίσει πώς να οργανώσει τη ζωή του στη χώρα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε με ποιον θα ζήσουμε. Δημιουργήσαμε ένα φράγμα και σταματήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Υπερασπιστήκαμε την Ουγγαρία και υπερασπιστήκαμε την Ευρώπη.
Σήμερα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κοινότητα καταδικάζει τους συνοριοφύλακές της.
Κύριε Πρόεδρε,
Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Θέλουν να καταδικάσουν την Ουγγαρία επειδή οι Ούγγροι αποφάσισαν ότι η πατρίδα μας δεν θα γίνει χώρα μετανάστευσης. Με τον οφειλόμενο σεβασμό, αλλά με τη μέγιστη αποφασιστικότητα, απορρίπτω τις απειλές των δυνάμεων υπέρ της μετανάστευσης, τον εκβιασμό τους και την δυσφήμισή τους κατά  της Ουγγαρίας και των Ούγγρων, όλα βασισμένα σε ψέματα.
Σας ενημερώνουμε με σεβασμό, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, ότι η Ουγγαρία δεν υποκύπτει στον εκβιασμό, η Ουγγαρία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, αν χρειαστεί, και εναντίον σας.
Εμείς οι Ούγγροι είμαστε έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους, όπου τελικά οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης και θα μπορέσουν να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην ευρωπαϊκή πολιτική.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Πηγή: https://lesobservateurs.ch/2018/09/12/viktor-orban-denonce-le-chantage-de-lue-discours-complet/