μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πως μπορεί να είναι καλή η νέα σχολική χρονιά;

 


Σχόλιο katanixisΜε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δημοσιεύουμε άρθρο που μας εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών που έχει μεταλλαχθεί σε εντατικό φροντιστήριο οικουμενισμού. 
Ως διαχειριστές του Ιστολογίου Κατάνυξις ευχόμαστε καλή φώτιση σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.
Καλή Ομολογία.
Αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Έγινε σήμερα ο αγιασμός στα σχολεία της Χώρας και ακούγεται παντού η ευχή "Καλή σχολική χρονιά!"
Πώς προσδιορίζεται η καλή σχολική χρονιά;
Πολλοί ίσως θεωρούν καλό το ότι οι μαθητές πήραν όλα τα βιβλία τους από την πρώτη κιόλας μέρα. Άλλοι ότι θα πίνουν επιτέλους τον πρωινό καφέ με ησυχία στο σπίτι.
Οι περισσότεροι γονείς δυστυχώς δεν μπαίνουν στον κόπο να ξεφυλλίσουν τα βιβλία των παιδιών τους. Να δουν έτσι από περιέργεια, τι στο καλό θα διδαχθούν τα παιδιά τους. Τι θα μάθουν στο μάθημα της Γλώσσας, τι θα μάθουν από τα βιβλία της Ιστορίας. Ίσως δεν πρόσεξαν για παράδειγμα το βιβλίο των νέων θρησκευτικών.
Έγινε και πέρυσι θέμα με τα θρησκευτικά, αντέδρασαν γονείς και εκπαιδευτικοί. Όσο και αν θέλησε το Υπουργείο να υποβαθμίσει την αντίδραση, αυτή υπήρξε, είναι γεγονός.
Πολλοί γονείς επέστρεψαν στο Υπουργείο Παιδείας τον περιβόητο "φάκελο μαθητή".
Ορισμένοι θεολόγοι ίσως θίχτηκαν διότι το πήραν προσωπικά. Ότι δηλαδή οι γονείς θεώρησαν πως δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Άδικο είχαν; Μήπως η πικρή αλήθεια δεν είναι ότι έγιναν συνένοχοι στην ύπουλη διάδοση της πανθρησκείας, είτε διδάσκοντας τα νέα θρησκευτικά είτε κρατώντας μία ουδέτερη θέση;
Πώς λοιπόν θα εξασφαλίσουμε μία καλή σχολική χρονιά φέτος;
Για παράδειγμα o "φάκελος μαθητή" της Γ`Γυμνασίου, από το εξώφυλλο και τα περιεχόμενα μέχρι τη βιβλιογραφία, ζέχνει Οικουμενισμό


Αν προσπαθήσει κάποιος να επιλέξει στοιχεία που άπτονται του ομολογιακού χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει αυτό το μάθημα, θα κουραστεί αρκετά, αλλά τελικά ούτε μία σελίδα θα είναι όλη κι όλη η ύλη που θα συγκεντρώσει. Το βιβλίο αυτό ανήκει όπου και οι εμπνευστές του: στην παναίρεση του Οικουμενισμού.


Θα μπορούσε να έχει γενικό τίτλο "Κολυμπαρίου το ανάγνωσμα".




Η ευχή "καλή σχολική χρονιά" λοιπόν, από μόνη της δεν αρκεί. Καλή συνέχεια στον αγώνα, ας ευχηθούμε καλύτερα. Ας παρακαλούμε τον Κύριο να μας χαρίζει φώτιση, να προστατεύει εμάς και τα παιδιά μας από τον βρωμερό οικουμενισμό, που σαν άλλη λερναία ύδρα απειλεί να κατασπαράξει τους ορθοδόξους χριστιανούς.
Έχουμε ευθύνη σαν γονείς και σαν εκπαιδευτικοί αν δεν προστατέψουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας. Θα δώσουμε λόγο στον Θεό αν δεν αντιδράσουμε.
Καλή σχολική χρονιά, με πίστη και ελπίδα στον Θεό. Καλή φώτιση. Αμήν.
Μ.Κ.
Ολόκληρο
το απαράδεκτο και αιρετικό βιβλίο εδώ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: https://www.katanixis.gr/2018/09/blog-post_59.html#more