μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

“Το πολύ 2 ακόμη Πατριάρχες στην Κωνσταντινούπολη”! Αποκαλυπτικά έγγραφα των ΗΠΑ από τα Wikileaks.

 
ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ:
Μετά τη Βάπτιση ο Ιησούς οδηγήθηκε από το Πνεύμα το Άγιο στην έρημο, στο βουνό Σαραντάριο. Νήστεψε σαράντα ημέρες και νύχτες κι ύστερα πείνασε. Τότε του παρουσιάστηκε ο διάβολος για να τον πειράξει. «Αν είσαι Υιός του Θεού, πες σ’ αυτές τις πέτρες να γίνουν ψωμιά», του είπε κι ο Ιησούς του απάντησε: «Ο άνθρωπος δεν θα ζήσει μόνο με το ψωμί, αλλά και με τον λόγο του Θεού».
Ύστερα ο διάβολος τον πήρε και τον έφερε στην πόλη την αγία, την Ιερουσαλήμ, στην άκρη της στέγης του Ναού και του είπε: «Αν είσαι Υιός του Θεού πέσε κάτω. Να δούμε, θα διατάξει ο Θεός τους αγγέλους του να σε σηκώσουν στα χέρια, ώστε να μη χτυπήσεις στις πέτρες, όπως λένε οι Γραφές;». Και ο Κύριος του απάντησε: «Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή ότι δεν πρέπει να προκαλούμε τον Θεό με τις πράξεις μας».
Πάλι τον παίρνει ο διάβολος και τον μεταφέρει σε πολύ ψηλό βουνό, απ’ όπου φαίνονταν όλα τα βασίλεια του κόσμου μ’ όλα τα πλούτη και τη δόξα τους και του λέει: «Αν με προσκυνήσεις, όλ’ αυτά θα σου τα χαρίσω». Κι ο Ιησούς του είπε αυστηρά: «Ύπαγε οπίσω μου, σατανά. Στη Γραφή είναι γραμμένο: Μόνο τον Κύριό σου να προσκυνήσεις και μόνο Αυτόν να λατρέψεις».
Νικημένος ο διάβολος έφυγε μακριά από τον Ιησού. Τότε ήρθαν άγγελοι του Θεού και Τον υπηρετούσαν.
 
….και ο νοών νοείτω...
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Το πολυ 2 ακόμη Πατριάρχες στην Κωνσταντινούπολη
 
   Η σύγκρουση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη Ρωσική Εκκλησία κρατά χρόνια και το ενδιαφέρον της βέβαια δεν είναι πρωτίστως εκκλησιαστικό. Οι ΗΠΑ δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο βλέπουν και χρησιμοποιούν ως μία ακόμη “ασπίδα” εναντίον της “ρωσικής επιρροής” .Το πόσο μεγάλο και έντονο είναι αυτό το ενδιαφέρον προκύπτει από το περιεχόμενο μιας σειράς  αμερικανικών εγγράφων που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.
Το πρώτο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι σε όλα τα αμερικανικά έγγραφα επισημαίνεται ο κίνδυνος “εξαφάνισης” του Πατριαρχείου. Όπως αναφέρεται στα έγγραφα η ελληνική μειονότητα δεν αριθμεί περισσότερα από 3000 μέλη κι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι “μετά από τον Βαρθολομαίο , θα δούμε έναν ή δύο ακόμη Πατριάρχες”!
Η σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους Αμερικανούς σ΄ ότι έχει να κάνει με τους Ρώσους φαίνεται σ΄ ένα από τα έγγραφα που αποκαλύπτουν τα Wikileaks και από τα οποία προκύπτει πως όταν το 2004 ο Φιντέλ Κάστρο έσπευσε να καλέσει στην Κούβα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι Αμερικανοί αρχικά έσπευσαν να του διαμηνύσουν να μην αποδεχτεί την πρόσκληση. Όταν ο Βαρθολομαίος τους εξήγησε ότι αν τον αγνοούσε εκείνος θα στρεφόταν προς τη ρωσική εκκλησία, η Ουάσινγκτον άλλαξε στάση και έτσι ο Πατριάρχης πέρασε τέσσερις μέρες με τον Κάστρο στην Κούβα και δέχτηκε υπό την “σκέπη του” μία εκκλησία που πρόσφερε ο Φιντέλ.
Διαβάστε μερικά από τα έγγραφα που έχουν αποκαλύψει τα Wikileaks στους παρακάτω συνδέσμους.