μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα.

Συμπροσευχή του Ερζεγοβίνης Γρηγόριου μετά των Παπικών.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Έλα τώρα να μου πεις ότι αυτοί οι "ορθόδοξοι" διδάσκουν "ορθοδοξία".
...θα γελάσω... αν και είμαστε για κλάματα...

Πνευματικό τέκνο του Αθ. Γιέφτιτς συμπροσεύχεται μετά των Παπικών
- Δεν αρκούν οι συμπροσευχές,χρειάζονται και τα αρχιερατικά άμφια
- Από τον Αθανάσιο Γιέφτιτς,διαμένοντα άλλωστε μαζί με τον νύν Ερτζεγοβίνης, ούτε μία φωνή διαμαρτυρίας
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα (Ιανουάριος 2013) στον ορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού (Μητρόπολη Ερζεγοβίνης) στην πόλη Dubrovnik, πραγματοποίηθηκε συμπροσευχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών,επικεφαλής της οποίας ήταν ο ορθόδοξος επίσκοπος Ερτζεγοβίνης Γρηγόριος και o ρωμαιοκαθολικός"επίσκοπος" του Dubrovnik Mato Uzinic.

Ύστερα από περσινή συμπροσευχή για την ενόντητα η οποία έγινε σε παπικό ναό του Dubrovnik,η φετινή διεξήχθη μέσα σε ορξόδοξο ναό.
Και οι δυό όμως αυτή τη φορά φορούσαν το αρχιερατικό ομοφόριο κατά τη διάρκεια της συμπροσευχής.
Χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής με ποιό τρόπο ονόμασε ο επίσκοπος Γρηγόριος τον εαυτό του, κάτι που ακούγεται ξεκάθαρα στο σχετικό βίντεο.
Γνωστόν τυγχάνει ότι στη Σερβία, και γενικά στις πρώην Γιουκοσλάβικες χώρες, ο ορθόδοξος επίσκοπος προσφωνείται με τον τίτλο episkop ή vladyka, ενώ ο ρωμαιοκαθολικός με τον τίτλο biskup.
Και μια ματιά στους τίτλους ειδήσεων που αναφέρονται σ΄ αυτό το γεγονός συμπροσευχής να ρίξει κανείς θα διαπιστώσει το λεγόμενο.
Μόλις ακουστεί η λέξι biskup σε κανέναν δεν χωράει αμφιβολία ότι λόγος γίνεται για το ρωμαιοκαθολικό "επίσκοπο". Και το αντίστροφο.
Ο νύν Ερτζεγοβίνης όμως σε δήλωσή του (0.50-0.56) τόνισε ότι ο Mato Uzinic ώς "biskup τουDubrovnik και εγώ ως biskup της Ερτζεγοβίνης",δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν την ένωση των Εκκλησιών.
Από τον πρώην Ερτζεγοβίνης Αθ. Γιέφτιτς εντούτοις, που άλλωστε μένει μαζί του στην Μητρόπολη από την παραίτησή του το 1999, δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας ποτέ μέχρι τώρα, παρόλο που τέτοιες ασχημίες του επ. Γρηγορίου σαν την τελευταία δεν είναι σπάνιες.
Εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει ότι ούτε συμβουλές πρός την κατεύθυνση αποχής από τον οικουμενισμό, με το κύρος που βέβαια έχει και ειδικά με την ιδιότητα του πνευματικού πατρός, δεν του δίνει, αλλά μάλλον συμφωνεί, καλύπτει(προτρέπει;) και ευλογεί τον οικουμενιστικό δρόμο που πήρε το τέκνο του.. Κοινή πεποίθηση όλων στην Σερβική Εκκλησία είναι πώς ο πνευματικός του πατέρας Αθ.Γιέφτιτς είναι ο κυριώτερος εμπνευστής και διδάσκαλος της οικουμενιστικής του ολίσθησης.
Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το πιο σκανδαλώδες και το πιο προκλητικό για τους Ορθοδόξους πιστούς της Σερβικής Εκκλησίας είναι το γεγονός ότι ο επίσκοπος Ερτζεγοβίνης αποκαλεί τον εαυτό του biskup! Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές και πρωτάκουστο στη Σερβική Εκκλησία, και ήδη προκάλεσε μεγάλο σάλο. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει και πως άλλιώς να το εκλαμβάνουν οι πιστοί παρά να συγκαταλέγει τον εαυτό του ο νύν Ερτζεγοβίνης με τους Παπικούς.