μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΟΛΛΆ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ


ΠΡΟΣ(1):
Τον Διευθυντή του
 
Ο – Η Όνομα:
 
Επώνυμο:
 
 
Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:
 
 
Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:
 
 
Ημερομηνία γέννησης(2):
 
 
Τόπος Γέννησης:
 
 
Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:
 
Τηλ:
 
 
Τόπος Κατοικίας:
 
Οδός:
 
Αριθ:
 
ΤΚ:
 
 
Αρ. Τηλεομοιότυπου (Fax):
 
Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου
mail):
 

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:


Παρακαλώ τον αξιότιμο κ. Διευθυντή του………………………………(Σχολείου) να προβεί σε όλες τις νόμιμες και αναγκαίες για το σκοπό αυτό ενέργειες με βάση και τα όσα ορίζονται στην  με Αρ. Πρωτ.12773/Δ2/23-01-2015 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως αυτή ερμηνεύεται από την Απόφαση 94/2015 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με βάση την οποία δίνεται το δικαίωμα στους γονείς που δεν επιθυμούν να παρακολουθεί το παιδί τους το μάθημα των Θρησκευτικών ή να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι αυτό Χριστιανός Ορθόδοξος ή εναλλακτικά να ζητούν την απαλλαγή του από την υποχρέωση παρακολούθησης με επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης οι οποίοι επιβάλλουν τη μη συμμετοχή του στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η απαλλαγή αυτή για λόγους θρησκευτικής συνείδησης ερείδεται στις διατάξεις των άρθρων 2,3,4,5,9Α και 13 του Συντάγματος σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9 της υπερνομοθετικής ισχύος Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του άρθρου 2 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της. Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος μου παρακαλώ να μου δοθεί αιτιολογημένη γραπτή απάντηση εντός των νομίμων προθεσμιών επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματός μου.
Ημερομηνία:      ……….20……
Ο – Η Δηλ.
 
(Υπογραφή)
 
(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.
(4) Σε περίπτωση ανεπάρκειας χώρου η δήλωση συνεχίζεται στην πίσω όψη της και υπογράφεται από τον δηλούντα ή την δηλούσα.
 
Το κείμενο της δήλωσης το είδαμε στο:  https://katihisis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_17.html